tips

17. sep, 2016

Help uw hond sneller door de verhaar periode heen.
Zelfs voor kortharige honden, maar wel met onderwol zoals bijvoorbeeld de Labrador of Herder, eigenlijk alle honden met onderwol.

 

Tijdens het wassen met Stripp Off worden de haarschubben ver geopend. Hierdoor wordt de vacht en huid op een intense maar milde wijze gereinigt.

Vooral de dikke vachten met veel ondervacht zullen baat hebben bij deze shampoo.
Het geopende haar neemt veel vocht op waardoor de vacht zwaar wordt en loslaat uit de poriën die inmiddels ook zo schoon zijn dat ze geen grip meer bieden voor de onderwol.
Tijdens het eventueel droogblazen met de waterblazer zal bijna alle wol worden weg geblazen waardoor je minder borstel werk hebt.
Maar ook bij het niet gebruiken van een waterblazer zul je ervaren dat het kammen makkelijker gaat en de losse ondervacht makkelijker te verwijderen is.

11. okt, 2015

U hond moet absoluut vrij zijn van ongedierte zoals vlooien, luizen, vachtmijten of (jeugd) schurftmijten.

Laat u hond tevoren goed uit. Het is voor uw hond erg vervelend als hij zijn behoefte lang moet ophouden.

Laat u hond vlak voor de trimbeurt niet teveel eten.

Zorg dat u hond droog is als u hem brengt.

Vertel het altijd wanneer uw hond iets mankeert of speciale zorg tijdens de trimbeurt nodig heeft. De hond mag niet ziek zijn, of enkele weken tevoren ziek is geweest van besmettelijke aard hebben, diarree, hoesten, braken, bij twijfel van de trimbeurt af zien.

Probeer de hond tussen de trimbeurten zelf bij te houden, Dit maakt de trimbeurt voor de hond een stuk prettiger.

Was de hond liever niet zelf voordat hij komt, Loszittende vacht klit/vervilt enorm wanneer het gewassen wordt.

Wacht niet te lang met een trimbeurt en voorkom klitvorming.

Ook in de wintermaanden dient een hond getrimd te worden. Juist een goed verzorgde vacht ruikt met vochtig weer minder en droogt sneller.

 

★★Tip★★ help uw hond sneller door de verhaar periode heen, door hem/haar hier te laten wassen met speciale shampoo ( 3x in de K9 shampoo, met de waterblazer alle losse haren eruit laten blazen, en nog even een goede borstelbeurt na. )